fre 13 nov.

|

NÅJDEN

A CLOCKWORK ORANGE a

Inga biljetter till försäljning
Se andra evenemang
A CLOCKWORK ORANGE a

Tid & Plats

13 nov. 2020 21:15

NÅJDEN

Om filmen

Stanley Kubricks omtalade klassiker både hyllades och väckte debatt vid premiären. Den har inför 50-årsjubileet restaurerats, och det är den versionen som visas på festivalen. Filmen är en mörk framtidsvision om ett nedgånget samhälle, efter Anthony Burgess bästsäljande romanklassiker.

Filmen är ett av Stanley Kubricks mest imponerande och provocerande mästerverk. Alex (Malcolm McDowell) och hans gäng driver runt och misshandlar oskyldiga. Hans resa från amoralisk skurk till hjärntvättad och proper medborgare och tillbaka igen bildar en dynamisk cirkel i Stanley Kubricks vassa framtidsvision.

”Glöm provokatörer som Lars von Trier eller Eli Roth. Ska det vara sex och våld så ska det vara som i Kubricks iskalla mästerverk som tog de kryddiga ingredienserna och gjorde en synnerligen salt satir. Både skrämmande, hysteriskt rolig och chockerande intelligent.” – Moviezine

Originaltitel: A Clockwork Orange

Filmnummer: 7

Genre: Drama

Land/länder: Storbrittanien, USA

År: 1971

Regi: Stanley Kubrick

Manus: Stanley Kubrick, Anthony Burgess

Medverkande: Malcolm McDowell, Patrick Magee, Michael Bates, Warren Clarke

Tal: Engelskt

Textning: Svensk

Premiärdatum: 1972-04-26

Åldersgräns: 15 år

Längd: 136 min

Svensk distributör: Folkets hus och parker

PRISER

Biljettpris: 70 kr

Medlemskort, vuxen: 50 kr Medlemskort, barn och ungdom (under 15 år): 20 kr

Du hämtar och betalar dina biljetter i vår festivalkassa minst 1 timme innan filmen börjar. För  att kunna se festivalfilmer måste du köpa ett medlemskort i filmfestivalföreningen. Medlemskortet köper du samtidigt som du köper biljetter.

Dela med dina vänner