sön 15 nov.

|

Kiruna Folkets Hus

DET VACKRASTE SAMISKA HANTVERKET

Fullbokat! Ej uthämtade biljetter släpps i biljettkassan en timme innan filmens start.
Se andra filmer
DET VACKRASTE SAMISKA HANTVERKET

Tid & Plats

15 nov. 2020 13:00

Kiruna Folkets Hus, Lars Janssonsgatan 17, 981 31 Kiruna, Sweden

Om filmen

Lisbeth Kielatis är en av Sápmis duktiga slöjdare. Sedan hon som barn började slöjda vid sin mors sida har duodje alltid varit en stor del utav hennes liv. För Lisbeth är det viktigt att veta hur hennes släkt har slöjdat och att föra traditionerna vidare. I SVT:s nya programserie Duodji Vätnoe Duodje / Det vackraste samiska hantverket är Lisbeth en av sex slöjdare som vi får följa när duodje skapas. -Det är inte bara att sätta sig och sy en kolt, det är ett sätt att leva, berättar Lisbeth.

Flera generationers kunskap och uppfinningsrikedom ligger som grund för det vackra samiska hantverken. Föremålen är gjorda för att passa de samiska levnadsvillkoren som varit men har utvecklats och anpassats till tiden vi lever i idag.  Att få göra den vackraste dokumentationen och hylla samiskt hantverk har varit mål för programserien. Utöver Lisbeth KIelatis kommer vi i serien få följa slöjdarna Carola Skum, Jon Utsi, Ulla Brita Unnes, Tomas Magnusson och Anja Labj. har premiär 2:a december på SVT2 och SVTplay.

Originaltitel: Duodji Vätnoe Duodje

Filmnummer: 13

Genre: Dokumentär

Land/länder: Sverige

År: 2020

Manus: Sara Omma Simma

Medverkande: Lisbeth Kielatis, Markus Larsson, Ingá Påve Idivuoma, Eva Ahlström och Katarina Kielatis

Tal: Lulesamiska och svenska

Textning: Svensk

Åldersgräns: 15 år

Längd: 29

Svensk distributör: SVT

PRISER

Biljettpris: 40 kr

Medlemskort, vuxen: 50 kr Medlemskort, barn och ungdom (under 15 år): 20 kr

Du hämtar och betalar dina biljetter i vår festivalkassa minst 30 minuter innan filmen börjar. För  att kunna se festivalfilmer måste du köpa ett medlemskort i filmfestivalföreningen. Medlemskortet köper du samtidigt som du köper biljetter.

Dela med dina vänner