sön 15 nov.

|

NÅJDEN

PINOCCHIO a

Inga biljetter till försäljning
Se andra evenemang
PINOCCHIO a

Tid & Plats

15 nov. 2020 16:00

NÅJDEN

Om filmen

Glöm Disneys tecknade klassiker från 1940 om trädockan som vill bli pojke. Den här spelfilmen av Matteo Garrone (Gomorra) är mycket annorlunda, troligen den av de hittills 28 filmatiseringarna som ligger närmast originalberättelsen från 1883 av pseudonymen Claudio Collodi.

Efter att ha sett en turnerande dockteater får den fattige snickaren Gepetto idén att skapa en egen docka att resa riket runt med som försörjning. Han ber en kollega om en bit trä, och denne lämnar gärna över en magisk vedbit, utan att tala om att trästycket är hemsökt. Gepetto blir överlycklig när dockan blir levande, och han tar hand om dockan som sin egen son. Dockan får namnet Pinocchio, och skickas till skolan för att få en utbildning. Men Gepetto har inte räknat med den lille parvelns egensinne. Snart försvinner Pinocchio på en massa äventyr, och Gepetto får ge sig ut och leta efter honom.

En mycket vacker film för nästan hela familjen. De allra yngsta barnen kanske tycker att den är för otäck, därav åldersgränsen vid sju år.

Originaltitel: Pinocchio

Filmnummer: 15

Genre: Drama

Land/länder: Italien, Frankrike, Storbritannien

År: 2019

Regi: Matteo Garrone

Manus: Carlo Collod, Matteo Garrone, Massimo Ceccherini

Medverkande: Federico Ielapi, Roberto Benigni, Rocco Papaleo, Marine Vacth

Tal: Italienskt

Textning: Svensk

Premiärdatum: 4 dec 2020

Åldersgräns: 7 år

Längd: 125 min

Svensk distributör: Edge Entertainment

PRISER

Biljettpris: 70 kr

Medlemskort, vuxen: 50 kr

Medlemskort, barn och ungdom (under 15 år): 20 kr

Du hämtar och betalar dina biljetter i vår festivalkassa minst 1 timme innan filmen börjar. För att kunna se festivalfilmer måste du köpa ett medlemskort i  filmfestivalföreningen. Medlemskortet köper du samtidigt som du köper biljetter.

Dela med dina vänner