tors 12 nov.

|

Kiruna Folkets Hus

SHIRLEY

Fullbokat! Ej uthämtade biljetter släpps i biljettkassan en timme innan filmens start.
Se andra filmer
SHIRLEY

Tid & Plats

12 nov. 2020 20:45

Kiruna Folkets Hus, Lars Janssonsgatan 17, 981 31 Kiruna, Sweden

Om filmen

Skräckförfattaren Shirley Jackson bor i ett stort hus i en liten amerikansk stad. Hennes make, som är collegeprofessor, erbjuder en av sina protegéer och dennes flickvän att flytta in hos dem. Men vad som skulle blivit en intellektuell och kreativ samvaro förvrängs snart till ett socialt spel, misstänkt likt de psykologiska thrillers Shirley är berömd för. En porträttlik Elisabeth Moss (The Handmaid's Tale, Mad Men) gör briljant huvudrollen som är baserad på den verkliga 1950-talsförfattarinnan.

Josephine Decker har regisserat denna fascinerande film baserad på en roman av Susan Scarf Merrell. Filmen är mer okonventionell än många andra verklighetsbaserade filmer om en person, genom att den tar sig friheter och fokuserar på en begränsad tid i huvudpersonens liv: när hon skrev en av sina mest banbrytande romaner. Det är ett skarpt och vilt porträtt om skapande som dessutom effektivt beskriver dåtidens uppvaknande kring kvinnors identitet.

Originaltitel: Shirley

Filmnummer: 4

Genre: Drama, thriller

Land/länder: USA

År: 2020

Regi: Josephine Decker

Manus: Sarah Gubbins, Susan Scarf Merrell

Medverkande: Elisabeth Moss, Odessa Young, Michael Stuhlbarg, Logan Lerman

Tal: Engelskt

Textning: Svensk

Premiärdatum: 2020-09-11

Åldersgräns: 15 år

Längd: 107 min

Svensk distributör: NONSTOP

PRISER

Biljettpris: 70 kr

Medlemskort, vuxen: 50 kr Medlemskort, barn och ungdom (under 15 år): 20 kr

Du hämtar och betalar dina biljetter i vår festivalkassa minst 30 minuter innan filmen börjar. För  att kunna se festivalfilmer måste du köpa ett medlemskort i filmfestivalföreningen. Medlemskortet köper du samtidigt som du köper biljetter.

Dela med dina vänner