sön 15 nov. | NÅJDEN

SUMMER OF 85 a

Inga biljetter till försäljning
SUMMER OF 85 a

Tid & Plats

15 nov. 2020 18:30
NÅJDEN

Om filmen

Året är 1985 och vi får följa de nyfunna vännerna Alexis (Félix Lefebvre) och David (Benjamin Voisin) under en varm sommar i Normandie. Det utvecklas till en vänskap de bara kunnat drömma om. Men kommer drömmen vara längre än en sommar?

Summer of 85 bygger på Aidan Chambers bok "Dance on My Grave" från 1982, som sägs ha varit en av de första böckerna om unga homosexuella. Det bjuds på en känslokarusell med ilska, skratt, avundsjuka och kärlek om vartannat. Erotiskt laddad spänning ligger i luften, men det är lika nära till pinsamheter och humor. Bananarama och The Cure förgyller soundtracket med tidsenliga hits som då snurrade i varje tonårings freestyle. Filmen är både skriven och regisserad av den hyllade franske regissören Francois Ozon och blev officiellt uttagen till Cannes filmfestival 2020.

Originaltitel: Été 85

Filmnummer: 16

Genre: Drama

Land/länder: Frankrike, Belgien

År: 2020

Regi: François Ozon

Manus: Aidan Chambers, François Ozon

Medverkande: Félix Lefebvre, Benjamin Voisin, Philippine Velge, Valeria Bruni Tedeschi

Tal: Franskt, engelskt

Textning: ?

Premiärdatum: Vintern 2020

Åldersgräns: 15 år

Längd: 100 min

Svensk distributör: EDGE

PRISER

Biljettpris: 70 kr

Medlemskort, vuxen: 50 kr Medlemskort, barn och ungdom (under 15 år): 20 kr

Du hämtar och betalar dina biljetter i vår festivalkassa minst 1 timme innan filmen börjar. För  att kunna se festivalfilmer måste du köpa ett medlemskort i filmfestivalföreningen. Medlemskortet köper du samtidigt som du köper biljetter.

Dela med dina vänner