tis 16 nov.

|

Kiruna Folkets Hus

SUPERNOVA

Fullbokat! Ej uthämtade biljetter släpps i biljettkassan en timme innan filmens start.
Se andra filmer
SUPERNOVA

Tid & Plats

16 nov. 2021 18:30

Kiruna Folkets Hus, Lars Janssonsgatan 17, 981 31 Kiruna, Sweden

Om filmen

Sam och Tusker har varit tillsammans länge. Vi får följa dem på en resa genom den brittiska landsbygden. Ständigt gnabbas de med varandra, som gamla par kan göra. De är på väg till en konsert och på vägen stannar de till hos vänner och familj. Det finns en anledning, både till de många stoppen på vägen och tjatet dem emellan. Tusker håller långsamt på att gå in i demens. Sam har tagit på sig rollen som vårdare av sin kärlek sedan många år. Han gör sitt bästa för att hålla sin förtvivlan borta men båda påverkas av sjukdomen och kastas mellan hopp och förtvivlan. Allt beroende på Tuskers dagsform.

Hela filmen är ett tillfälle för två virtuosa skådespelare, Colin Firth (Sam) och Stanley Tucci (Tusker), att gestalta kärleken mellan människor som inte hotas av kroppslig död, men som håller på att förlora varandra likafullt. Alla är skapade av stjärnstoff, alltings början är också dess slut, och ingenting försvinner på vägen. Det kanske är trösten de båda behöver. Nu när färden bara kan gå åt ett håll. Och där den familj man skaffar sig under ett liv, i form av vänner, är nog så viktig som den man föds in i.

Se trailer

Originaltitel: Supernova

Filmnummer: 83

Genre: Drama, Romantik

Land/länder: Storbritannien

År: 2020

Regi: Harry Macqueen

Manus: Harry Macqueen

Medverkande: Colin Firth, Stanley Tucci, Pippa Haywood

Tal: Engelskt

Textning: Svensk

Premiärdatum: 3 September 2021

Åldersgräns: Barntillåten

Längd: 95 min

Svensk distributör: Scanbox Entertainment

PRISER

Biljettpris: 70 kr

Medlemskort, vuxen: 50 kr Medlemskort, barn och ungdom (under 15 år): 20 kr

Du kan boka biljetter genom att mejla info@arcticlight.org och då hämtar och betalar dina biljetter i vår festivalkassa minst 30 minuter innan filmen börjar. För att kunna se festivalfilmer måste du ha ett medlemskort i filmfestivalföreningen. Medlemskortet köper du samtidigt som du köper biljetter.

Dela med dina vänner