sön 14 nov. | Kiruna Folkets Hus

THERE IS NO EVIL

Fullbokat! Ej uthämtade biljetter släpps i biljettkassan en timme innan filmens start.
THERE IS NO EVIL

Tid & Plats

14 nov. 15:30
Kiruna Folkets Hus, Lars Janssonsgatan 17, 981 31 Kiruna, Sweden

Om filmen

Iransk film är en konstform som lever under väldigt hårda regler och begränsningar. Filmare motarbetas, hotas, fängslas och ibland även avrättas. Långfilmer är ett format som granskas hårt. There is no evil är således uppbyggd av fyra kortfilmer med olika huvudroller, lite olika anslag och inspelade i olika miljöer. Temat är dock konstant: dödsstraffet, vilket Iran är känt för att vara världsmästare på att utdöma. Alla “delfilmer” bearbetar frågan om den personliga moralen; vad måste man offra för att överleva, sina övertygelser eller sitt normala liv? Hemligheter, lögner och sammanträffanden står i centrum filmerna igenom.

Regissören Mohammad Rasoulof dömdes för 10 år sedan till fängelse, fråntogs sitt pass och ålades med yrkesförbud i Iran, men har trots detta lyckats genomföra inspelningarna. Det är spännande, dramatiskt, tankeväckande och helt uppenbart för provocerande för att få visas i Iran. En film som berör på djupet. Vinnare av Guldbjörnen vid Berlins filmfestival.

Se trailer

Originaltitel: Sheytan vojud nadarad

Filmnummer: 88

Genre: Drama

Land/länder: Iran

År: 2020

Regi: Mohammad Rasoulof

Manus: Mohammad Rasoulof

Medverkande: Baran Rasoulof, Kaveh Ahangar, Mahtab Servati, Mohammad Valizadegan

Tal: Persiskt

Textning: Svensk

Premiärdatum: 11 sep 2020

Åldersgräns: 15 år

Längd: 150 min

Svensk distributör: Folkets Bio

PRISER

Biljettpris: 70 kr

Medlemskort, vuxen: 50 kr Medlemskort, barn och ungdom (under 15 år): 20 kr

Du kan boka biljetter genom att mejla info@arcticlight.org och då hämtar och betalar dina biljetter i vår festivalkassa minst 30 minuter innan filmen börjar. För att kunna se festivalfilmer måste du ha ett medlemskort i filmfestivalföreningen. Medlemskortet köper du samtidigt som du köper biljetter.

Dela med dina vänner