tors 11 nov.

|

Kiruna Folkets Hus

TIGRAR

Fullbokat! Ej uthämtade biljetter släpps i biljettkassan en timme innan filmens start.
Se andra filmer
TIGRAR

Tid & Plats

11 nov. 2021 18:30

Kiruna Folkets Hus, Lars Janssonsgatan 17, 981 31 Kiruna, Sweden

Om filmen

Just nu när detta skrivs så har Kiruna FF två matcher av årets seriespel kvar. De har fortfarande chansen att göra något som få, om något, lag tidigare gjort i svenska seriesystemet: att vinna alla matcher i sin serie. Fotbollen som dröm, tidsfördriv, supporterlycka och klubbkänsla. Ja, som delad glädje mellan spelare, klubb och åskådare. Ett VI, där resten av världen blir mer och mer individuell. Det är den ena sidan av myntet.

Så finns det då den andra sidan. Där slavkontrakt, barnarbete, pengar, resultat och mer pengar är det som gäller. Så är det för Martin. Som 16-åring får han ett ungdomskontrakt med Inter. Drömmen verkar gå i uppfyllelse. De stora matcherna är det bara en tidsfråga innan han spelar. Priset blir dock högt. De nya ägarna ser honom som en handelsvara, med ett inköpspris, ett förädlingsvärde och ett eventuellt försäljningspris. Chansen att bli en storspelare är en på hundra. Vad händer med de andra 99 när de passerar den kvarn som är Inters eller någon annan av toppklubbarnas ungdomsakademier. Martin hamnar i en storm av krav, vikthets och prestationsångest. Där ingen är bättre än sin senaste passning och där fallet vid misslyckande är hårt och djupt. Vi som håller på klubben finns kvar, men ute på planen är du som spelare helt ensam.

Se trailer

Originaltitel: Tigers

Filmnummer: 99

Genre: Drama

Land/länder: Sverige

År: 2020

Regi: Ronnie Sandahl

Manus: Ronnie Sandahl

Medverkande: Alfred Enoch, Frida Gustavsson, Erik Enge

Tal: Svenskt, engelskt, italienskt

Textning: Svensk

Premiärdatum: 27 aug 2021

Åldersgräns: 11 år

Längd: 116 min

Svensk distributör: TriArt

PRISER

Biljettpris: 70 kr

Medlemskort, vuxen: 50 kr Medlemskort, barn och ungdom (under 15 år): 20 kr

Du kan boka biljetter genom att mejla info@arcticlight.org och då hämtar och betalar  dudina biljetter i vår festivalkassa minst 30 minuter innan filmen börjar. För att kunna se festivalfilmer måste du ha ett medlemskort i filmfestivalföreningen. Medlemskortet köper du samtidigt som du köper biljetter.

Dela med dina vänner